Updates coronamaatregelen

Update 05-06-2021:

Beste squasher,

Tijdens de laatste persconferentie is duidelijk geworden dat er meer versoepelingen aan zitten te komen met betrekking tot de coronamaatregelen. Vanaf zaterdag 5 juni gaan een aantal versoepelingen in die ook weer een positieve invloed hebben op de squashsector. Allereerst is het vanaf die datum weer toegestaan om vrijuit te squashen, dus de anderhalve meter regel mag op de baan worden losgelaten. Buiten de baan dient de anderhalve meter regel wel in acht te worden genomen.

De belangrijke wijzigingen/aanvullingen op de reeds bekende regels zijn:

 1. Squashen zonder 1,5 meter afstand is toegestaan met maximaal 4 personen per baan (dubbelen is toegestaan);
 2. Onderlinge partijtjes zijn mogelijk, waaronder ook de ClubLadder (houdt de website of app van SportConnexions in de gaten als je (weer) mee wilt doen met ladderwedstrijden);
 3. Wedstrijden, competities, toernooien en clubactiviteiten (zoals rackettoss) zijn niet toegestaan;
 4. De kleedkamers en douches zijn weer geopend;
 5. De bar is geopend tot 22:00 en consumpties mogen zowel binnen in ons centrum als buiten op ons terras worden genuttigd.

Update 11-05-2021:

Beste squasher,

Eindelijk hebben we na een aantal maanden positief nieuws te melden! In de persconferentie van dinsdag 11 mei 2021 is bekend gemaakt dat stap 2 van het openingsplan van kracht zal gaan vanaf woensdag 19 mei. Dit betekent dat ook binnensportlocaties, waaronder de squashcentra, weer open mogen! Wij zijn zeer blij met dit nieuws en zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jullie weer veilig kunnen komen squashen. Het is via onze online reserveringstool Baanreserveren vanaf woensdag 12 mei weer mogelijk om (maximaal een week van te voren) een baan te reserveren.

Uiteraard zullen wij als sportclub, maar ook jullie als leden, ons weer aan diverse maatregelen en voorwaarden moeten houden. De details hiervan zullen wij binnenkort met jullie delen. Zowel hier op onze website in dit nieuwsbericht als via een mailing naar al onze leden. (Let op, de mailing verloopt via Mailchimp. Het kan zijn dat deze in de spambox terecht komt. Mocht je dit weekend nog geen mail voorbij hebben zien komen, check dan zeker even je spambox en vergeet daarna niet om info@squash072.nl toe te voegen aan je veilige afzenders zodat je voortaan de mails gewoon in je inbox bezorgd krijgt!)

De belangrijkste coronamaatregelen en -beperkingen zijn:

 1. Reserveer een squashbaan en/of huur materialen online of telefonisch (betaal digitaal of contactloos);
 2. Reinig je handen direct bij binnenkomst met desinfecterende gel/zeep;
 3. Meld je aan bij de balie/receptie/bar en werk daar mee aan de (mondelinge) gezondheidscheck;
 4. Volg de looproutes en aanwijzingen van het personeel en/of communicatie uitingen;
 5. Het dragen van een mondkapje in het squashcentrum is verplicht, tijdens het sporten mag deze af;
 6. Kom niet eerder dan vijf minuten voor aanvang van jouw reservering en verlaat de sportruimte na het sporten direct;
 7. Een handdoek is verplicht, het is verboden om aan de muren, vloer of glazen wand zweet af te vegen;
 8. Gebruik je eigen materialen (racket, bidon, etc.);
 9. Houd op en buiten de baan 1,5 meter afstand en voorkom groepsvorming;
 10. Squashen vindt verantwoord plaats op 1,5 meter afstand met maximaal 2 personen op 1 squashbaan, tenzij afkomstig uit hetzelfde huidhouden. Dubbelen is niet toegestaan;
 11. Clubavonden, wedstrijden en/of onderlinge partijtjes zijn nog niet toegestaan;
 12. Het volgen van trainingen is mogelijk, maximaal twee personen per baan op 1,5 meter afstand tenzij afkomstig uit hetzelfde huishouden;
 13. Na afloop dien je de deurknop van de deur die toegang heeft tot de squashbaan te reinigen;
 14. Vermijd niet noodzakelijke contacten (bijv. high-fives, geven van een hand, etc) met andere squashers of het personeel;
 15. Toeschouwers / publiek is niet toegestaan in het squashcentrum;
 16. Volg de regels van het RIVM, gebruik je gezonde verstand, blijf bij klachten thuis en laat je testen;
 17. Voor mensen van 17 jaar en jonger geldt dat zij onderling geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. Houdt wel rekening met andere squashers (van 18 jaar en ouder). Tevens dient iedereen vanaf 13 jaar binnen een mondkapje te dragen.

Update 23-03-2021:

Beste squasher,

Tijdens de persconferentie van dinsdag 23 maart is duidelijk geworden dat de huidige lockdown (alweer) wordt verlengd. Deze keer direct met vier maanden, tot en met 20 april 2021.  Wij blijven hopen op positief nieuws voor de periode ná 20 april.


Update 08-03-2021:

Beste squasher,

Tijdens de persconferentie van maandag 8 maart is duidelijk geworden dat de huidige lockdown wordt verlengd tot en met 30 maart 2021.  Ook wij zullen dicht moeten blijven tot de hiervoor genoemde datum.


Update 12-01-2021:

Beste squasher,

Tijdens de persconferentie van dinsdag 12 januari is duidelijk geworden dat de huidige lockdown wordt verlengd tot 9 februari 2021.  Ook wij zullen dicht moeten blijven tot de hiervoor genoemde datum.

 


Beste squasher,

Helaas heeft het kabinet, vanwege het groeiend aantal besmettingen van COVID-19 in Nederland, een nieuwe lockdown uitgeroepen tot 19 januari 2021. Ook de binnensportfaciliteiten moeten hierbij weer de deuren sluiten tot de hiervoor genoemde datum.

Wij hopen op een soepele heropening na 19 januari. Echter zal dit wel afhangen van de situatie op dat moment. Indien er meer bekend is over de situatie, zullen we jullie hierover op de hoogte brengen.